31 MAJ 2024

Månadens tv-tips

På tv i juni är det mycket fotboll som gäller med både damernas EM-kval och herrarnas fotbolls-EM. Utöver det är det återigen dags för sing-a-long med Allsång på Skansen och Sommarlov för alla barn.

Tv-nyheter i juni

EM-kval i fotboll (damer)

Under perioden april till juli är det dags för Sveriges damer att spela kvalmatcher till fotbolls-EM 2025 i Schweiz. Lottningen gjordes i början av mars och Sverige hamnade i grupp A3 tillsammans med Frankrike, England och Irland.

Sverige möter Irland i EM-kvalets gruppspel, direkt från Friends Arena i Stockholm. Programledare: Jane Björck. Kommentatorer: Ola Bränholm och Hanna Marklund.

Avspark är på tisdag den 4 juni kl. 18.30 och sändningen börjar kl. 18.15 på SVT 2 och SVT Play.

Lost U-Boats of WWII

Under andra världskriget stal nazisterna guld, juveler och konst för miljarder dollar. I ett försök att behålla så mycket av sina skatter som möjligt, trots att de förlorat kriget, spred nazisterna de värdefulla varorna över hela världen med hjälp av ubåtar. I nästan 80 år har de skattfyllda ubåtarna legat kvar i sina vattengravar, tills nu.

Den berömde skattjägaren Darrell Miklos ger sig ut för att slutföra sitt livslånga uppdrag att hitta de försvunna ubåtarna och deras last värd flera miljarder dollar. Efter att först ha sett en av ubåtarna när han dök som tonåring, har Darrell nu hittat betydande bevis för sin första observation för alla dessa år sedan och återupptagit sitt sökande med full kraft. Varje entimmesavsnitt följer Darrell och hans team av experter när de försöker lokalisera och lyfta upp de saknade nazistiska ubåtarna från botten av Karibiska havet.

Lost U-Boats of WWII har premiär på torsdag den 6 juni kl. 20.00 på The HISTORY Channel. The HISTORY Channel ingår i Tv Premium samt som valbar kanal i Tv Flexibel.

Gordon Ramsay: På ny mark - säsong 4

Gordon Ramsay i Spanien

Gordon Ramsay dyker, klättrar, paddlar kajak, letar och fiskar under ett globalt äventyr på jakt efter världens mest otroliga mat.

Gordon Ramsay: På ny mark har premiär på söndag den 9 juni kl. 22.00 på National Geographic, som ingår i alla våra tv-abonnemang.

Sommarlov

Sommarlov © Foto: SVT/montage

Chefen för SVT Barn har galopperande framtidsångest. Nu blir det upp till Sommarlovs programledare och alla tittare att muntra upp honom genom att göra tvärt om; att tillsammans vara positivt nyfikna, utforska och fantisera om framtiden. Häng med på årets sommaräventyr med spännande gäster, artister och serier. Programledare är Adrian Alebo Andersson, Alexander Hermansson, Ida On och Malin Olsson.

Sommarlov har premiär på måndag den 10 juni kl. 9.00 och 18.30 på SVT 1. Programmet finns även i SVT Play.

UEFA Fotbolls-EM (herrar)

Den 14 juni är det dags för sommarens stora fotbollsfest i Tyskland, där hela Europa förbereder sig för en månad fylld av dramatik och jubel. Följ samtliga matcher på TV4 och SVT med start 14 juni.

Läs mer om fotbolls-EM och se spelschema här

Allsång på Skansen

Allsång på Skansen © Foto: SVT/Morgan Norman

Pernilla Wahlgren med gäster bjuder tittare och publik på sång, humor och överraskningar från Sollidens scen på Skansen i Stockholm.

Allsång på Skansen har premiär på tisdag den 25 juni kl. 20.00 på SVT 1. Programmet finns även i SVT Play.

Vill du se de senaste filmerna från bioduken?

Varje vecka uppdaterar vi hyrfilmtoppen i Tele2 Play med de mest populära hyrfilmerna.