11 OKT 2024

Tele2 Alliance Academy: Här är vårt nya stjärnlag inom gaming!

Sedan augusti har Tele2 Alliance Academy gett unga gamers chansen att utvecklas inom e-sport. Här presenterar vi det nya laget som ska representera Tele2 och Alliance i kommande turneringar.

Bild som visar laguppställningen för Tele2 Alliance Academy. Fem spelare representeras med sina alias och roller: Vilmar! StraXter, Lind, chucker och Eken. Alla spelare är avbildade som karaktärer i taktisk militärutrustning.

Sedan den 1 augusti har vi tillsammans med Alliance drivit Tele2 Alliance Academy – en satsning som gett unga gamers från hela Sverige en unik chans att utvecklas och tävla på hög nivå. Akademin har engagerat hundratals deltagare och under resans gång har vi fått se intensiva matcher, spännande strategier och massor av talang. Vi har även fått se uppvisningmatcher på Twitch med Tutsi och Loda framför kameran.

Vi har äntligen nått en viktig milstolpe nu när den slutgiltiga laguppställningen för vårt akademilag är klar. Det här laget kommer att representera Tele2 och Alliance i det nya akademilaget i kommande turneringar.

Laguppställning

  • Vilmar! – Vilmar Alexandersson, 17 år, Entry, @VLMR_cs

  • StraXter – Charlie Eroldsson, 18 år, Rifler, @StraXter_cs

  • Lind – Melker Malmer Lindmark, 18 år, IGL (In-Game Leader), @Lindcs

  • chucker – Mateo Löfberg, 17 år, Awper (sniper), @chuckerCS

  • Eken- – Elias Klaésson, 17 år, Lurker, @1337Eken

Träning och utveckling

Laget coachas dagligen av Judas, en erfaren tränare som guidar spelarna genom deras utveckling, samtidigt som han får stöd av Hawk, huvudtränare för Alliance. Tillsammans arbetar de för att finslipa lagets taktik, kommunikation och beslutsfattande – viktiga komponenter för att bli ett framgångsrikt e-sportlag på den internationella scenen.

Vad händer härnäst?

Nu när laget är sammansatt väntar intensiva förberedelser inför kommande utmaningar. Nästa stora steg är ett bootcamp på Alliance HQ samt deltagande i BYOC-turneringen på DreamHack i Stockholm.


Vi sponsrar Alliance

Tele2 är huvudsponsor för Alliance och deras CS2-lag. Samarbetet markerar Tele2 som Alliances första stora svenska sponsor sedan organisationens inträde i CS2 i september förra året. Vi är väldigt stolta över att vara med och stötta utvecklingen av e-sport och gaming i Sverige, och utöver att stötta CS2-laget så kommer Alliance och Tele2 tillsammans att skapa fler möjligheter för unga svenska e-sportare att slå igenom.


Läs mer om gaming på Tele2 och ta del av vårt erbjudande med 50% rabatt på Bredband 1200 Mbit/s.